فرامرز پارسي درادامه خاطرنشان کرد: اين بنابه لحاظ سبک شناسي در رده آثار اقتباسي دوره پهلوي اول قرار گرفته که در پي رفع نياز ادارات دولتي حکومت مقتدر مرکزي و در راستاي اصلاحات رضاخان براي پيشبرد روند مدرنيزاسيون شهرهاي ايران به صورت تلفيقي و برگرفته ازمعماري شوروي سابق ساخته شده است.
اين کارشناس ارشد معماري با اشاره به اينکه بناي عمارت پست در زميني با مساحت 1780 مترمربع درچهارطبقه با ارتفاعي معادل بيست متر و با استفاده از مصالح آجري ساخته شده است تصريح کرد:فرم بنا با ترکيبي از دو بازوي متقاطع در پي رفع نيازهاي عملکردي بهرهبرداران در سه دوره زماني با الحاقي روبرو شده است.
وي با بيان اينکه بناي يادشده در سال 1379با شماره 3497 به ثبت آثار ملي ايران ايران رسيده است تصريح کرد:باني اين مجموعه محقق عطايي (محقق الدوله) رئيس اداره پست استان گيلان در دوره رضا شاه معرفي شده است.
به گفته مدير پروژه طرح مرمت و باززنده سازي مجموعه عمارت پست؛ حرکت ريتميک و هارمونيک نما به سمت بالا، استفاده از تقسيمات سه تايي در نماي بخش مرکزي، تقارن بخشهاي طرفين ورودي ،تزئينات سيماني سفيد و قالب بندي پنجرهها با ايجاد شيارهاي افقي و تاکيد برستونهاي بالا رونده ،نماي مجموعه را به مجموعهاي از خطوط موازي افقي و عمودي تبديل کرده است.
وي با اشاره به اينکه سطوح سيماني سفيد به ميزان قابل توجهي سطح نماهاي خارجي را پوشانده و آن را به مجموعهاي يکتا و داراي وحدت بصري تبديل کرده است بيان داشت:با توجه به ويژگي خاص بنا و موقعيت ارزنده شهري مجموعه، اداره کل پست گيلان به منظور بهرهگيري از پتانسيل هاي بالقوه مجموعه مذکور، در قالب مجموعهاي فرهنگي خدماتي، بررسي همه جانبه اثربه منظور پيشبرد اهداف مورد نظروارائه
پارسي با اشاره به اهداف پروژه مذکور يادآورشد: سه رده مطالعات اوليه شامل شناخت همه جانبه اثردر ابعاد تاريخي، فرهنگي، اجتماعي، شهري و...، مطالعات آسيب شناسي شامل بررسي آسيبها و ناهنجاريهاي کالبدي وساختاري بنا ودرنهايت ارائه طرح مرمت بنا است.
وي اضافه کرد: دراين راستا با بررسيهاي کارشناسي، انجام مطالعات امکان سنجي و بررسي وضعيت موجود بنا ،عملکردي با عنوان موزه پست وتلگراف براي بنا درنظرگرفته شده تابا استفاده از پتانسيلهاي بالقوه بنا بتوان حياتي نوين رادرآن ايجاد کرد./119
انتهای پیام/